سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مذاکرات پشت پرده غرب با قذافی برای سرکوب انقلاب مردم لیبی

مذاکرات پشت پرده غرب با قذافی برای سرکوب انقلاب مردم لیبی

در پی مذاکرات پنهانی فرستادگان رژیم «معمر قذافی» با مقامات لندن و واشنگتن وزیر دفاع انگلیس رسماً اعلام کرد که نیروهای ناتو قصد سرنگونی رژیم قذافی را ندارند.
به گزارش خبرگزاری فارس، دیکتاتور لیبی طی هفته گذشته از طریق یکی از فرزندانش با مقامات آمریکایی مذاکره داشته است. طی روزهای اخیر نیز «سیف الاسلام» نماینده اش را مخفیانه روانه لندن کرد تا با مقامات انگلیسی مذاکره کند. در مورد طرف های مذاکره کننده و محتوای این مذاکره، خبری منتشر نشد، ولی اظهارات بعدی «لیام فاکس»، وزیر دفاع انگلیس و تغییر موضع این کشور در قبال رژیم لیبی، نشان می دهد که طرفین به توافقاتی رسیده اند. لیام فاکس در کنفرانس مطبوعاتی خود در شهر «دبی» گفت: هدف عملیات نیروهای ناتو، تغییر نظام (لیبی) نیست، بلکه حفاظت از غیرنظامیان است.
ناظران می گویند، غرب منافع خود را از طریق یک دیکتاتور مثل قذافی، بهتر می تواند در لیبی تأمین کند و در مورد شرایط پس از قذافی و از روی کار آمدن یک نظام دموکراتیک اسلامی و یا ملی گرا واهمه دارد.
براساس برخی گزارش ها، احتمال دارد قدرت در لیبی به یکی از فرزندان دیکتاتور لیبی منتقل شود و شخص قذافی نیز به صربستان و یا ابوظبی تبعید شود. دولت آمریکا و سایر کشورهای غربی نیز مثل انگلیس، در مورد پیشروی انقلابیون به سمت طرابلس (پایتخت لیبی) واهمه دارند. یک مورد حمله مشکوک هواپیماهای ناتو به کاروان خودروهای انقلابیون که جمعه گذشته در نزدیکی شهر «براقه» روی داد، 13 تن جان خود را از دست دادند. به گفته شاهدان عینی، خلبانان هواپیماهای ناتو کاملاً آگاه بودند که ستون کاروان در حال حرکت، متعلق به انقلابیون لیبی است.
مقاومت در مصراته
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، مدافعان شهر مصراته طی روزهای اخیر حملات سنگین نیروهای قذافی برای تسلط بر این شهر را عقب راندند. جوانان انقلابی توانستند شماری از تک تیراندازان وابسته به قذافی را به قتل برسانند و تانک های نیروهای دولتی را عقب برانند. طی دیروز تانک ها از بیرون شهر، منازل مسکونی مردم را هدف قرار می دادند.
در همین حال، یک کشتی متعلق به دولت ترکیه در بندر مصراته پهلو گرفت و شماری از مجروحان بد حال را از این شهر تخلیه و به ترکیه منتقل کرد.
منابع خبری همچنین، از فرار «عایشه» دختر قذافی، به تونس خبر دادند. به گزارش خبرگزاری مهر، «عبدالمنعم الهونی»، نماینده مستعفی دولت لیبی در اتحادیه عرب، به روزنامه «عکاظ» عربستان گفت، در میان اعضای خانواده قذافی شکاف عمیق و اختلافات گسترده ایجاد شده است؛ برخی از اعضای خانواده از قذافی می خواهند از قدرت کناره گیری کند و برخی دیگر او را برای بقا در قدرت تا آخرین لحظه تشویق می کنند. برخی از نزدیکان قذافی به شبکه «سی.ان.ان» گفتند، ممکن است قذافی به راهکار سیاسی متوسل شود و در صدد حل و فصل اختلافات با انقلابیون برآید. این در حالی است که قذافی هفته گذشته به درخواست انقلابیون برای مذاکره جواب منفی داد.
عقب نشینی احتمالی آمریکا
به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه انگلیسی «گاردین» نوشت، آمریکا در نظر دارد جت های جنگی، کشتی های حامل موشک و زیردریایی های خود را از عملیات منطقه پرواز ممنوع لیبی خارج کند. به نوشته این روزنامه، خبر فوق را فرماندهان ارشد ارتش آمریکا اعلام کرده اند. در مورد علت این تغییر تاکتیک توضیحی داده نشده است، ولی به نظر می رسد، آمریکایی ها می خواهند قذافی همچنان در قدرت بماند.
شمار کشتی های نیروی دریایی آمریکا که در عملیات منطقه پرواز ممنوع لیبی شرکت دارند، به 9 کشتی کاهش یافته است؛ این در حالی است که در ابتدای حمله (11 فروردین)، 11 کشتی آمریکایی در این عملیات شرکت داشتند. آمریکا در نظر دارد که شمار این 9 کشتی را نیزکاهش دهد.با تصویب طرح منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان لیبی توسط شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا 90 هواپیمای خود را در این طرح مشارکت داد اما اکنون با عقب نشینی جنگنده های آمریکایی از لیبی، تنها 143 هواپیمای غیرآمریکایی، که شامل 17 هواپیمای انگلیسی و 33 هواپیمای فرانسوی نیز می شود، در این عملیات باقی می ماند.
/کیهان/